Xena Consulting

Nyheter från MENA

Vem hjälper USA egentligen då de planerar bomba Assadstyrkor i Syrien?

I dagens den 3/8 2015 skriver man i DN:

USA har beslutat att det kan bli aktuellt med flyganfall även mot regeringsstyrkor i Syrien, uppger källor i Vita huset. Utlösande orsak skulle vara om militären angriper rebeller som utbildats av USA.

Så om jag nu förstår det här rätt så innebär det att man först utbildar rebeller som man sedan anfaller?

Vidare skriver man i DNs artikel att ”beslutet kan innebära att USA blir mer indraget i det kaotiska kriget i Syrien, där en uppsjö olika grupper strider mot varandra. Hittills har de USA-ledda flyganfallen riktats mot Islamiska staten (IS). Men i fredags bombade USA för första gången andra stridande, sedan de anfallit de USA-utbildade rebellerna.”

Vänta nu här om USA anfaller Syriska rebeller vilka hjälper man då ? Får det syriska folket det lugnare? Troligen inte eftersom det är Assadstyrkor som man kallas för rebeller.  Vad som kommer att hända vid ett dylikt anfall är bara att man hjälper IS/Daesh. Eftersom de som strider mot Daesh och som håller Daesh borta från Damaskus är ju Assad så i.o.m att USA bombar rebellerna så hjälper man Daesh.

Men det vet säkert den amerikanska regeringen utan att jag behöver utreda det hela!