Xena Consulting

Nyheter från MENA

Författaren

ME

”Let my house not be walled on four sides, let all the windows be open, let all the cultures blow in but let no culture blow me off my feet” (Mahatma Gandhi).

 

 https://www.xenaconsulting.se/sv-SE

https://www.youtube.com/@madeleineeriksson4297

 

UTBILDNING

Civil ekonom med inriktning mot marknadsföring och organisation. Magister i internationell marknadsföring och affärsutveckling.

PROFFESSIONELLT

Arbetar i dag som konsult i det egna företaget Xena Consulting.     Med inriktning på att:

  1. Assistera Skandinaviska företag i affärs- och organisationsutveckling samt internationella affärer.
  2. Föreläsa i ämnen som tvärkulturell kompetens och management, arabiska kulturen, att göra affärer i en annan kultur, integration, arabrevolutionen och därefter
  3. Genomföra analyser såväl interna som externa (nuläge, swot, kunder, konkurrenter, benchmarking, omvärldsanalyser (pestel) etc.)

Tidigare har jag bl.a arbetat på Ericsson och Alfa Laval i Tunisien, på den franska politiska/ekonomiska tidningen Jeune Afrique, varit styrelsemedlem i den tunisisk/skandinaviska handelskammaren, varit delägare och vd i Enviro Concept men också vd i Menta Fönster utanför Falkenberg.

PERSONLIGT

Bott i Tunisien i mer än 20 år, har fyra döttrar som bor och läser i Tunisien. Syftet med den här bloggen är att dela med mig av mina erfarenheter om den arabiska kulturen, marknaden, affärsmöjligheter och om vad som händer i Tunisien efter revolutionen. Finns ju så lite i svensk press.

Madeleine Eriksson

Leave a Reply