Xena Consulting

Nyheter från MENA

Vad turistministeriet i Tunisien inte klarat av lyckades terroristerna med !

Je suis Bardo Je suis Tunisie

Efter terroristattacken i Tunis förort Bardo i går den 18 mars, 2015, trodde alla att Tunisien skulle bli en tabudestination för turism och att turistsäsongen såg ut att bli misslyckad.

Terroristaktionens syfte var ju självklart just att slå hårt mot Tunisiens källa till liv, turismen och att förklara revolutionen misslyckad även i Tunisien. Detta uppdrag ser det ut som om terroristerna nu totalt misslyckats med.

  1. För det första fick Tunisiens anti-terroristpoliser snabbt situationen under kontroll där man lyckades undvika ett gisslandrama.
  2. För det andra verkar nu även turistsäsongen kunna räddas eftersom man runt om i världen sympatiserar med Tunisien via ”Je suis Bardo och Je suis Tunisien” samtidigt som man via sociala medier meddelar världen och Tunisien att man tänker åka på semester till Tunisien i sommar.

Så vad det tunisiska turistministeriet inte lyckats med lyckades terroristerna göra, nämligen rädda turistsäsongen tycker Abdallah Bouabdallah lite skämtsamt, kanske vi även borde tacka dem fortsätter han i sin artikel i Plumes économiques med glimten i ögat.

Det som också är spännande är att tunisierna själva samlades både i går och fortsätter idag att samlas runt om i Tunisien på caféer och gator för att visa att de är enade och att de inte alls har för avsikt att låta rädslan bli deras vardag. En fantastisk stämning i ett fantastiskt land av ett underbart folk.

Nedan bilder på några som tänker semestra i Tunisien vilket jag självklart också kommer att göra.

iwill-1832015-1

Je suis Bardo -Tunisie

Je suis Bardo -Palestina

Je suis Tunisie Italien

Je suis Bardo -Venezuela

Je suis Bardo - Mexico

keep calme and visit Tunisia