Xena Consulting

Nyheter från MENA

General Wesley Clark fd överbefälhavre för NATO säger att Israel skapade Islamiska Staten, IS.

General Clark om IS den Islamiska StatenGeneral Wesley Clark (se bilden ovan), före detta överbefälhavaren för Nato, berättade för den amerikanska tv-kanalen CNN att den Islamiska Staten, IS kallad Daesh skapats av ” våra vänner och allierade (israel) för att besegra Hizbollah.”

Sedan 2001 är General Clark talesman för en grupp av ledande befattningshavare som motsätter sig Israels inflytande på den amerikanska utrikespolitiken. Enligt honom har de en aggressiv imperialistisk strategi för hur de vill se utvecklingen och ombyggnaden av ”Greater Middle East”. Ett exempel är Netanyahus uttalande idag:  Vi vill ha fred i Mellan Östern men inte jämka oss -vi går inte med på att minska Israels gränser som de ser ut idag, vi accepterar alltså inte 1967 års gränser, vi godkänner inte Hamas och förhandlar inte med dem och vi vill ha rätt att försvara oss och vår säkerhet (läs bl.a vi måste anfalla Iran som har kärnvapen).

General Clark är motståndare till invasionen och utplaceringen av trupper i Irak och krigen mot Libyen och Syrien.

Läs mer om mina föreläsningar på min hemsida xenaconsulting.