Xena Consulting

Nyheter från MENA

Då den irakiska armén tog tillbaks staden Tikrit från IS blev de bombade av USA

(Bilden ovan den amerikanske senatorn Patrick Leahy)

I somras innan USA var på väg in i Syrien var det ingen som kände till den Islamiska Staten (IS) Daesh som de snarare heter.

Daesh var en liten extremist grupp som startade 2006 i Irak och som bara helt utan förvarning fanns på den internationella arenan utan att någon egentligen visste var de kom ifrån, hur de fick sin finansiering, sina vapen och sitt militära kunnande.

 

Men det dröjde inte länge förrän den första förvirringen om Islamiska Staten (IS), Daesh natur började försvinna och idag är det få i arabvärlden och i många andra länder som inte vet vad som egentligen hände och hur om hur Islamiska Staten (IS), Daesh, finansieras.

Hur många länder är det som deltar i den sk USA-ledda militära koalitionen mot den islamiska staten? Ett tiotal minst. Men hur många av dessa länder är det som egentligen deltar i reella strider mot den fasade Islamiska Staten (IS), DAESH? Svaret är enkelt, inget av länderna som ingår i koalitionen deltar i strider mot IS.

I en stor offensiv, har den irakiska armén de senaste dagarna, med hjälp av shiitiska och volontära krafter, lyckats befria staden Tikrit från Islamiska Statens (IS), Daesh invasion. har precis släppt Tikrit.  Återigen är svaret ingen.

Efter att Tikrit befriats från den grymma Islamiska Staten (IS) har USA reagerat. Frågan är nu hur USA reagerade ? Jo, under tiden som irakiska styrkor stred mot Islamiska Staten (IS) om staden Tikrit så började amerikanska stridsflyg bomba en IRAKISK militär bas i östra Irak. Just det, en Irakisk militärbas blev bombad i regionen Al-Anbar.  I attacken dödades 45 irakiska militärer och ett tiotal skadades. Under endast en attack mot irakiska armén lyckades den amerikanska armén genomföra något de inte lyckats med under ett tiotal attacker mot Islamiska Staten (IS), Daesh.

Efter att Irak återtagit staden Tikrit har Islamiska Statens (IS), Daesh, sönderfall påbörjats, vilket nu måste stoppas. I Washington försöker man således hitta möjliga vägar för att kunna göra en amerikansk invasion mot den irakiska armén legitim bl.a genom att använda de vanliga ledmotiven som  mänskliga rättigheter, krigsförbrytelser etc. Det är enligt Washington åtminstone nödvändigt att skrämma Baghdad, så att deras entusiasm efter Tikrit segern reduceras.

Strategin ”stoppa Bagdhad” har redan påbörjats! I går den 12 mars gick den amerikanske senatorn Patrick Leahy officiellt ut och varnade Irak. Han hotade med att det amerikanska militära stödet till Irak skulle avbrytas OM de irakiska soldaterna begick krigsförbrytelser mot terroristerna Islamiska Staten (IS), Daesh !

Enligt Reuters har tjänsteman från det amerikanska utrikesdepartementet gått ut och nu hotat Irak med att man skall påbörja en enkät om krigsförbrytelser. Avsikten skulle vara att belysa de fall av brott som begåtts mot Islamiska Staten (IS) av den irakiska armén.

Med denna utgångspunkt kommer snart den amerikanska kommunikationsmaskineriet att sättas i gång med mened, falska vittnesmål och fejkade videos på menyn. Redan nu påstår senator Patrick Leahy att man har bilder från den irakiska armén där de torterar, våldtar och begår mord. (se videon längst ner på länksidan).

Det är mycket möjligt och troligt att dessa bilder har tagits långt innan Daesh fanns i Irak.

Vill du veta mer så gå gärna in på min hemsida, xenaconsulting.se, och få information om mina föreläsningar, utbildningar och konsulttjänster.