Xena Consulting

Nyheter från MENA

Planerad terroristattack mot Tunisien, enligt den libyske informations & kultur ministern.

Amor Gouiri  Den libyske informations och kulturministern Amor Gouiri (bilden), gjorde ett häpnadsväckande avslöjande i en intervju, publicerad i den tunisiska dagstidningen Assabah, där han avslöjar att en terroristattack mot Tunisien förbereds av libyska jihadister.

Under intervjun kritiserade han även den tunisiska ambassaden i Libyens ställningstagande att acceptera den nuvarande regeringen i Tripoli. Enligt Amor Gouiri är det detsamma som att acceptera terroristorganisationen ”Fajr Libya”. Har man denna inställning kan man inte annat än förvänta sig det värsta dvs. att väl ekiperade terrorister förr eller senare invaderar Tunisien, menade Gouiri.

Han förklarade att ”tusentals tunisiska terrorister dagligen genomför träning i olika träningsläger inne i Libyen. Bara denna vetskap innebär att man måste vidta flera försiktighetsåtgärder både med den politiska ståndpunkten och med bevakning av den tunisisk/libyska gränsen.

Nyligen genomfördes ett högrisk möte i den libyska staden Sirte mellan den tunisiske jihadisten Abu Iyadh ledare för terroristgruppen Ansar al-Sharia och ledaren för motsvarande terrorgrupp Fajr Libya i Libyen. Vid detta möte lär Abu Iyadh, enligt Amor Gouiri, begärt att ledaren för Fajr Libya inte fortsatte att skicka tunisier till libyska träningsläger, eftersom han själv har behov av dem för genomförandet av ett annat uppdrag inom en snar framtid.

De tunisiska myndigheterna kommer nu att noggrant analysera Gouiris uttalande.