Xena Consulting

Nyheter från MENA

Vem levererar kontainer efter kontainer med vapen på gränsen mellan Egypten och Libyen ?

Largage massif d’armes à la frontière égypto-libyenne [vidéo]

Denna video (skrolla ner en bit på sidan) cirkulerar på sociala medier sedan flera dagar. Det är den egyptiska tv kanalen Mehwar TV som lanserat den. Den visar en enorm mängd vapen som levererats i öknen mellan Egypten och Libyen.

Journalister och alla vi som ser den ställer sig frågan, vem är det som levererar till vem? Det kan ju inte vara en officiell leverans för då skulle den levererats till någon flygplats med någon tydlig mottagare. En annan fråga som ställs i videon av den egyptiske journalisten är, hur en sådan mängd vapen kunnat levereras helt obemärkt ? Det är uppenbart att denna leverans har krävt mängder av containrar placerade i flera tunga flygplan.  Att ingen noterat händelsen är förvånansvärt i sig och dessutom med utgångspunkt från det faktum att det är vid gränsen mellan Egypten och Libyen som det levererats. Man undrar också var all satellitbevakning tagit vägen, särskilt då det idag är möjligt och dagligen genomförs långdistans bevakning av bl.a. amerikanarna.

Vem levererar man till ? Enligt journalisterna på den egyptiska kanalen ser det ut som om det står skrivet i sanden välkommen Deach (ISIS) här kan ni beväpna er utan problem . Det enda ni behöver tänka på är att kriga för vi servar er med vapen, pengar och allt annat ni behöver. En annan flagrant fråga som ställs är VEM HAR KAPACITET ATT LEVERERA SÅ MYCKET VAPEN?

Detta är definitivt en nyhet som behöver följas för att se om videon är autentisk och verkligen kommer från Egypten/Libyen.  Hittills verkar det som om det tyvärr stämmer och det med hänsyn tagen till att en och flera välrenommerade arabiska TV kanaler tagit upp nyheten.