Xena Consulting

Nyheter från MENA

Med den arabiska våren skapade vi Daesh (Islamiska Staten, IS)

I samband med att 21 kristna egypter blev halshuggna i Libyen skriver tunisiern Mohamed Kraiem en artikel som jag nedan översatt.

Vissatunisier känner sig skyldiga till de avskyvärdheter som IS / Daesh genomför, senast då de halshögg 21 kristna egypter i en förort till Tripoli. Våra skuldkänslor kan härledas till att det var vi som startade den arabiska våren. Det var vår dumhet, svek och självgodhet som startade den eld av grymheter som nu sprider sig runtom i arabvärlden, skriver Mohamed Kraiem i webtidningen Tunisie Secret. Vi vill dölja vårt ansvar till katastrofen men historien är hela tiden där för att påminna oss om det oförglömliga och oförlåtliga brott vi ligger bakom, fortsätter han.

Viss 21 egyptier dödades av barbarerna Daech, som är en engelsk-amerikansk kreation i ett aktivt samarbete med Qatar och Turkiet. Efter att tusentals kanske hundratusentals människoliv utplånats, våldtagits, familjer splittrats, barn blivit utsatta för barbariska handlingar så spelar de in en video där de visar hur de kallblodigt halshugger 21 människoliv. Islamismen har blivit en pest, en dödlig epidemi och den största mardrömmen i vår tidshistoria. Det är det här som vi med vår arabiska revolution lyckades skapa fortsätter Mohamed Kraiem.

Made in USA, distribuerad av deras allierade i väst, genomförda av deras anställda avskum på den Arabiska halvön och Gulfländerna genomförs ett aldrig tidigare skådat förräderi av legosoldater och samarbetspartner som sålde sina länder. Detta är alltså vad deras framtagna och berömda kaosteori leder oss till fortsätter Kraiem, vad deras frihetspredikande, mänskligarättighetskämpare och demokratiskrikande har givit oss. Framförallt vill jag att alla ser hur dessa länder bedragit och manipulerat vårt folk som av dumhet, naivitet, godtrogenhet, svek, falska drömmar och destruktiva slagord har lett arabvärlden in i denna mardröm.

Mohamed Kraiem avslutar sin artikel med kondoleanser till alla martyrer som dödats av dessa terroristgrupper och skriver att i djupet av sitt hjärta är han förkrossad för alla de som fallit offer för dessa blodtörstiga terrorister.

Läs mer om Daesh, Den islamiska staten på min hemsida, Xena Consulting