Xena Consulting

Nyheter från MENA

Äktenskap för IS soldater är Islamiska Statens (IS/Daesh) topp prioritet

Jeune tunisienne médecin épouse un djihadiste grâce à la prime mariage de Daech

Detta är historien om ett vackert bröllop och en lyxig bröllopsresa som Islamiska Staten (Daesh) finansierat. Anledningen till denna grandiosa gåva är att Daesh hoppas locka till sig nya IS soldater samtidigt som soldaterna kan få en fru som backar upp dem.
Abu Bilal al-Homsi en jihadist medlem i Daesh lyckades få sig ett storslaget bröllop betalt av Islamiska Staten (Daesh) då han gifte sig med en 24-årig tunisiska som är läkare och talar 4 språk.
De träffades via sociala medier där de först under ett antal månader chattade med varandra. Redan efter första mötet utanför internet gifte de sig och fick några dagar i verklig lyx med fina restaurang besök och hotell sviter helt betalt av Daesh. Dessutom fick paret en bröllopsgåva på 1500 dollar för att kunna skapa en familj och möblera ett hem.
Al-Homsi sade i en intervju via Skype till ”Associated Press” att Islamiska Staten (Daesh) har för avsikt att skapa ett system i Rakka som går ut på att forma en behaglig miljö för de tusentals jihadister (kvinnor & män) som kommer hit för att stötta Daesh.
”Daesh är inte bara ett krig” säger Homsi, utan ett helt system med institutioner, skadade civila som omhändertas, bröllopsgåvor, äktenskapsmäkleri etc. Äktenskap bland Daesh soldaterna har högsta prioritet i organisationen.  Alla jihadister får förutom sin lön ca 500 dollar för att ta sig in till huvudstaden för att träffa en kvinna.
I vissa fall får jihadister även ytterligare bonus. I Al-Homsis fall som är IT-specialist fick han en extra bonus på 1000 dollar eftersom hans hustru är läkare och talar 4 språk.