Xena Consulting

Nyheter från MENA

Silianaborna organiserar en pacifistisk demonstration och går i protest mot Tunis

Sammansvetsade invånare i  staden och regionen Siliana som har fått nog av falska anklagelser av regeringschefen Hamadi Jebali började sin pacifistiska marsch mot huvudstaden idag fredag. De lämnade en öde stad bakom sig i morse eftersom invånarna lämnar Siliana i tusental.

Befolkningen har dessutom organiserat sig i försvars kommittéer där ungdomar blockerat infarten till flera stadsdelar för polis och säkerhetsstyrkor. Silianaborna har sammansvetsats i en gemensam vrede och ett stort nej nu har vi fått nog, efter att regeringschefen Hamadi Jebalis skyllde invånarnas protester på att de manipulerats och betalats av politiska partier (dvs fackföreningen UGTT, oppositionspartierna och fd Ben Ali anhängare).

Regionen kokar och befolkning anklagar premiärministern för att ljuga och att ge en helt felaktig version av händelserna då han hävdar att det var invånarna som attackerade polisen som då enligt honom tvingades använda tårgas, gummikulor och hagelgevär för att skydda sig. Vilket i sin tur innebär att regeringen inte kan skyldigförklaras för att ha skadat 250 personer varav 20 svårt och 12 blinda.  Med denna pacifistiska marsch visar silianaborna Jebali m.fl att de har fått nog av regeringen och att de inte betalts för att protestera eftersom deras vrede, ilska och besvikelse är helt äkta.

Det är med stor stolthet som jag avslutar med ett stort ÄNTLIGEN reser sig tunisienborna i fredliga protester mot den religiösa diktatur som håller på att installeras i Tunisien.

 

Next post »