Xena Consulting

Nyheter från MENA

Konstitutionsutskottets medlem Iyad Dahmani i tårar efter polisvåldet mot invånarna i Siliana

”Det kommer inte på frågan att vi kommer att vara tysta och acceptera, de som är ansvariga för att mödrar är i tårar för sina söner som skadats och  förlorat sin syn. Siliana kommer inte att vara tysta” , lanserade konstitutionsutskottets medlem Iyad Dahmani lunder dagens fullsatta möte i den nationella konstituerande församlingen (ANC).

Lyad Dahmani som är själv från Siliana och medlem i det republikanska partiet,  var närvarande i  gårdagens sammandrabbningar i Siliana, kunde inte hålla tårarna inne efter sitt uttalande. ”Jag tillbringade tisdag kväll med invånarna och medlemmar i den regionala fackföreningen. En hemsk natt. Det var fruktansvärt”. sa han.  Vi har försökte allt för att lugna ner situationen, då regeringen plötsligt började förringa folket i Siliana med att skylla demonstrationerna på ”hantlangare från det förflutna* som är emot revolutionen” säger Dahmani, vilket naturligtvis ledde till att situationen förvärrades och irritationen och ilskan steg än mer.

”Flera av er har sett på TV hur folket i Siliana var de första som brände förre diktatorn Ben Alis porträtt och bör inte glömma att folket i Siliana vill  ha sin andel av investeringar och utveckling”, sade han innan han brast ut i tårar. De förtroendevalda i konstitutionsutskottet och då främst de i oppositionen, blev djupt rörda av hans uttalande och stod upp och sjöng nationalsången

 

* syftar till förre presidenten Ben Alis folk.