Xena Consulting

Nyheter från MENA

Qatar rekryterar Nordafrikanska legosoldater till kriget i Irak

ISIL- terrorists

Tisdagen den 17 anklagade den irakiska regeringen Saudi Arabien för att ge stöd till rebellgrupper i Irak och på så vis ställt sig på terroristernas sida.  I lördags meddelade den iranska nyhetsbyrån FARS att Qatar rekryterat runt 1800 legosoldater från Nordafrika som de skickat till Irak för att slåss på de islamistiska terroristgrupperna ISIS & ISIL sida  i Irak.

dokumentet(Bild: det funna dokumentet)

Enligt FARS har ett dokument som hittats på Qatars ambassad i Libyen bekräftat att regeringen i Doha rekryterat soldater från Tunisien, Marocko och Algeriet. Dokumentet var signerat av Qatars diplomat Nayef Abdullah al-Amadi placerad i Tripoli. De rekryterade terroristerna utbildades på olika militärbaser i Libyen för att där bl.a lära sig hantera tyngre vapen.

Enligt dokumentet skickas de utbildade legosoldaterna till Irak via libyska hamnar, Turkiet och irakiska Kurdistan.  Det framgår även att planen var att skicka totalt tre terroristgrupper. FARS rapporterade också att de jihadister som befinner sig i krig mot regeringstrupper i västra Irak betalas av Qatar och Saudiarabien. Lönen de får ligger på runt 700 $.