Xena Consulting

Nyheter från MENA

Hemligt avtal mellan Ghannochi och Tamim att ta emot muslimska brödrarskapet i Tunisien

l-arrivee-de-l-emir-du-qatar-cheikh-tamim-ben-hamad-al-thaniBilden: Cheik Tamim från Qatar till vänster tillsammans med Moncef Marzouki Tunisiens provisoriske president till höger.

Qatar har lyckats få till stånd ett avtal med den provisoriske tunisiske presidenten Moncef Marzouki och islamisterna Ennadhas ledare Rached Ghannouchi som går ut på att Tunisien ska ta emot islamistiska chefer från Egypten, Syrien och Palestina i Tunisien. Dessa islamistledare har hittills levt i exil i London och Doha.  Web tidningen Tunisie Secret var de första att i juli 2013 upptäckta projektet att transferera dessa islamist – terrorister från Qatar till Tunisien.

Att ta emot dessa islamist-terrorister skulle kosta enorma summor för Tunisien (hus, bilar, säkerhetsassistans etc) som redan lider av svår ekonomisk kris.Den Londonbaserade tidningen Al-Arab har även de i dagarna konfirmerat att det finns planer på att Tunisien ska ta emot islamo-terrorister. Al-Arab citerar källor från muslimska brödrarskapet som dessutom bekräftar att besöket av Qatarcheiken Tamim i Tunisien den 3 april, hade som mål att avsluta avtalet mellan Doha, Riyadh, London och Tunis.Al-Arab citerar även experten på muslimska brödrarskapet Kamel Habib, som bekräftar informationen samt att detta avtal beror på att regeringen David Cameron inte längre tolererar närvaron av muslimska brödrarskapet i England.