Xena Consulting

Nyheter från MENA

I turistorten Sousse kräver prostituerade att deras bordell får öppnas igen.

prostituees_3_11

I tisdags samlades en grupp prostituerade i Sousse  framför den nationella konstituerande församlingen ( ACN )  och krävde ett återupptagande av bordellen som stängdes i efterdyningarna av revolutionen.

En av de prostituerade sa : ” Efter revolutionen attackerade salafister ständigt bordellen och polisen kunde inte garantera vår säkerhet speciellt som det framkommit att vissa personer betalade salafisterna för att göra våra liv till ett helvete”. Slutligen blev det ett domstolsbeslut på stängning av bordellen efter att vissa ”grannar”  undertecknat en petition . I själva verket var de klagande inte våra grannar utan extremistiska religiösa grupper.

Våra grannar som t.ex butiks-, kafé- och restaurangägare har också förlorat inkomster efter att vi fått stänga, fortsätter den prostituerade. Vi har nu tillsammans med våra grannar  undertecknat ett upprop som vi har inlämnat till domstolen och räknar nu med att domaren ger oss rätt .

Avslutningsvis säger den prostituerade att det har gått över 16 månader sedan bordellerna i Sousse, Sfax och Tunis har stängts med många arbetslösa  som följd.