Xena Consulting

Nyheter från MENA

289 imamer får sparken, 17 statstjänstemän får gå och jakten på terrorister har börjat

images

(Bild: Mehdi Jomâa till vänster och inrikesministern Jeddou till höger)

Den nya statsministern Mehdi Jomâa har påbörjat upprensningen efter den islamistiska regeringen Ennadha och det bland annat  med hjälp av inrikesministern Jeddou som även var inrikesminister under Ennadhas styre. Jomâa strategi går ut på att först rensa upp extremister för att  säkerheten i landet ska återinstalleras  och därefter förbereda valet så att det kan genomföras utan fusk. Vilket innebär att fel tunisier på fel plats måste ersättas med rätt tunisier på rätt plats:

  • Det började med att polisen genomförde  den sk operationen Raoued den 7 februari. Ett hus i området Ariana där ett flertal kända terroristprofiler gömde sig attackerades och resulerade i att den eftersökte terroristen Gadhgadi som sägs ha mördat oppositionsledaren Belaid samt 6 av hans kamrater dog. När inrikesministern gick ut och sa att detta var en fin present till Belaids änka på ettårsdagen av mordet på hennes man, blev det mycket protester i Tunisien. Varken änkan eller tunisier i allmänhet anser att Gadghadi opererade ensam utan att det var ett beställningsjobb. Gadhgadis död är således en fördel för den som beställde mordet på Belaid.
  • Den 12 februari genomfördes operationen Borj Louzir där 6 terrorister greps och fängslades. Ahmed Melki alias somaliern som påstås stå bakom mordet  på den andra oppositionsledaren Brahmi var en av dem.  Melki var granne med Belaid innan han mördades vilket till mångas frustration och sorg innebär att Belaid kände igen mördaren som blev Brahmis öde.
  1. ahmed_melki_2_12_2

 

 

 

(Ahmed Melki alias Somaliern)

  • Under den islamistiska regeringen Ennadhas tid vid makten tillsatte de 2237 partisaner runt om i valadministrationen. Mehdi Jomâa har i dagarna avsatt 17 av dessa och tunisierna hoppas att det blir fler.
  • Idag står det klart att Mehdi Jomâa även har sparkat 289 imamer pga deras inkompetens och extrema ideologi. I framtiden kommer imamer att utses på basis av deras utbildning, rättsvetenskapliga grunder och deras moraliska ståndpunkt.
  • Slutligen har den kända moskéen Al Fath i Tunis rensats på extremistiska muslimska gatuförsäljare som varje dag har sålt diverse religiösa attiraljer runt moskéen.

1606835_619958864718988_408781692_n(Bild moskéen Al Fath före respektive efter ”gatuförsäljningsrensningen”)