Xena Consulting

Nyheter från MENA

Den amerikanska utrikespolitiken främjar terrorism

”Den amerikanska utrikespolitiken främjar terrorism! ” (Franklin Lamb se bilden nedan)

franklin_lamb_01

Den amerikanska utrikespolitiken har sedan George Bush främjat terrornätverket al – Qaida i världen , enligt Franklin Lamb som är en fd rådgivare till kommissionen i domstolen i den amerikanska representanthuset, lärare i internationell rätt i Oregon samt chef för organisationen fred i Mellanöstern.

Den första källan till terrorism i Mellanöstern är den sionistiska ockupationen av Palestina . Därefter har USA och Nato genom sina politiska val främjat dagens terrorism . ” Terrorismen har kunnat sprida sig på grund av en felaktig tolkning av händelser och dåliga politiska beslut som bl.a har lett till 15 år av kriminella krig iscensatta till stor del av USA: s president George Bush och i viss mån av presidenterna Bill Clinton och Barack Obama, fortsatte Mr Lamb .

Att Syrien idag är en teaterscen för Islamiska Jihad, beror på att al-Qaida har tagit tillfället i akt att att utnyttja korrupta regeringar , enligt Franklin Lamb.

Under många år nu har analytiker hävdat att ” terroristnätverket al-Qaida försvunnit. Så är inte fallet, al – Qaida har aldrig haft en så bra möjlighet för att få fotfäste i världen som de har idag i Syrien. De kommer att kunna samarbeta med andra grupper runt i den muslimska världen och utvecklas. Idag är Al- Qaida involverad i såväl Syrien som Irak , Pakistan , Libanon och Afghanistan!

Dessutom fortgår samarbetet mellan USA och Saudiarabien understryker Franklin . I över fyrtio år har underrättelsetjänsterna i dessa länder samarbetat. Ingen klarar sig utan den andra enligt Franklin.