Xena Consulting

Nyheter från MENA

DEN TUNISISKA VALMYNDIGHETEN ISIE VARNAS

Den tunisiska föreningen för integritet och demokratiska val (ATIDE) gav den 24 oktober en officiell varning till  ISIE som är den tunisiska valmyndigheten där blev ombedda att snarast ingripa vad gäller registreringen av vallistorna.

Sedan öppnandet av de tunisiska vallokalerna inkommer mängder av klagomål till ATIDE särskilt gällande tunisiska medborgare som nekats  att rösta i utlandet. Anledningen är att de påstås inte vara inskrivna i vallistorna, trots att de stått i vallistorna sedan förra valet år 2011. Enligt ATIDE är det ett fel registreringen som är extremt allvarligt och som bara fortsätter att växa för varje timme i nästan alla tunisiska vallokaler utomlands.

ATIDE har givit ISIE en officiell uppmaning att snarast lösa problemet innan hela valresultaten i utlandet måste ifrågasättas. Dessutom vädjade ATIDEs ordförande till alla tunisiska väljare att markera denna historiska händelse genom ”att fortsätta gå till vallokalerna för att utkräva sin rösträtt i frihet och under korrekta förhållanden. ”