Xena Consulting

Nyheter från MENA

Västvärlden förbereder slutfasen i Syrien och Irak – Fjärrans barbari slår tillbaks mot oss själva.

Nedan en artikel av Marie Peltier publicerad i Tunivers.com se länk: http://www.tunivers.com/la-syrie-lirak-et-notre-faillite-citoyenne/

Västvärlden förbereder slutfasen i Syrien och Irak.

LA SYRIE, L'IRAK, ET NOTRE FAILLITE CITOYENNE!

Genom att ”låtsas” försvara kristna irakier och andra minoriteter (att jämföra med att ingenting har gjorts för att skydda miljontals civila i Syrien sedan 3 år) så signerar västvärlden sin egen konkurs såväl i regionen som här i västvälden. Konsekvenserna för denna strategi kommer sannolikt att blir enorma.

Redan idag betalar vi dyrt för 10 års lögner av Bush vad bl.a gäller Irak. Medborgarnas förtroende för politiker rasar. Resultatet är idag en mängd konspirationsteorier. Debatten i media, sociala och akademiska nätverk är fryst, blind och döv inför en binärisering i analyser där allt verkar reduceras till pseudo kamp mot ”oss själva” och mot ”våra ledare” (med USA/Israel som högsta symbolisering)

Denna polarisering, döljer komplexiteten i en multipolär värld som raderar människors kamp, förtränger mångfalden av aktörer och driver undan frågeställningar som vi förvånas av. Det gör oss underdåniga, till lätta byten för extremhögern och till perfekta måltavlor för nät-lögner som vill få oss att tro på ”vad som helst” .

Det är inte bara samhällets”eliter” som är ansvariga för denna återvändsgränd. Det är också vår egen demokratiska slapphet som vi betalar och kommer att få betala dyrt för här i västvärlden samtidigt som andra ”där borta” dör i mängder varje dag.

Vi håller på att förvandlas till en formlös och manipulativ medborgare. och det är tack vare det som fjärrans barbariska handlingar slår tillbaks mot oss och kommer lite närmre västvärlden för varje dag.

Marie Peltier

Bildtext: Titel artikel: Syrier är verkligen elaka. Pratbubblan De är verkligen mycket elaka de där Syrierna