Xena Consulting

Nyheter från MENA

Islamisterna Ennadha vinner valet i höst !

De flesta tunisier anser att valet redan är avgjort eftersom islamisterna Ennadha haft tiden då de satt i regeringsställning på sig att infiltrera sina egna medlemmar på alla viktiga poster. Därför är siffran på tunisier som registrerat sig för att kunna välja i höstens val oerhört låg och når knappt upp till ett par hundra tusen som skrivit in sig på vallistorna.

För inte så länge sedan berättade en lärare sin egen erfarenhet av inskrivningen på vallistorna i en tidning: Jag gick för att att skriva in min på vallistorna väl framme i vallokalen var det kvinna som tog mitt namn som hon skrev ner på en lapp. Jag frågade henne – varför skriver du inte in mitt namn på vallistan direkt och varför tar du inte mitt personnummer. Varpå hon svarade att jag skriver in dig senare och ditt person nummer hade jag tänkt be dig om. Hon skrev ner mitt personnummer och ansåg att det var klart. Jag gick därifrån med en obehaglig känsla av att det inte stod rätt till och eftersom jag inte fått något bevis på att jag skrivit in mig.

Oron gnagde i mig varför jag vände om och gick tillbaks till vallokalen. Då jag ställde mig vid samma kvinna som var upptagen med en annan person noterade jag att denne blev direkt inskrivet på vallistan samt fick ett stämplat bevis på att han skrivit in sig. DÅ  visste jag att min oro definitivt inte var obefogad. Efter mycket om och men blev jag inskriven och fick mitt stämplade papper på att jag stod på vallistan.

Denna historia är en av många, om hur Ennadha manipulerar valutgången och hur tunisierna misströstar valet till hösten.

Frågan jag ställer mig är när ska tunisierna vakna upp ur sin dvala och likgiltighet för att börja anstränga sig för sig och sina barns framtid