Xena Consulting

Nyheter från MENA

Krypskyttarna under den tunisiska revolutionen visar sig vara al-Qaida agenter under Qatars order

Syria-gulf-states-logic

I dagens ”Tunisie Secret” kunde man läsa en artikel av Lilia Ben Rejeb, som avslöjar Qatars roll i revolutionen. Nedan har jag översatt artikel

Tunisien: krypskyttarna under den tunisiska revolutionen var al – Qaida -agenter i Qatars tjänst

14 Juni 2013

Äntligen, har sanningen om den arabiska våren kommit till allmänhetens kännedom, enligt den tunisiska tidningen Al – Chourouk  var  krypskyttarna som dödade flera demonstranter i Tala, Kasserine och Gafsa och Jendouba under pågående revolution inget annat än al-Qaida terrorister som aktiverades och finansierades av Qatar.

Lilia Ben Rejeb har delvis översatt en annan artikel i dagens artikel i Tunisie secret. Den av henne översatta artikeln var skriven av Slim Ajroudi  som publicerades på arabiska i tidningen al- Chourouk 11 maj 2013 och som endast få  tunisiska medier offentliggjort!  I dag , har den här artikeln försvunnit från Al – Chourouks hemsida !

IMG_5462_small

Lilia Ben Rejebs översättning:
” Enligt initierade källor , kom det till al- Chourouk kännedom den chockerande sanningen att det var al-Qaida -grupper som stod bakom många av de våldsamheter som förekom i samband med revolutionen (bränder av polisstationer, morden på flera demonstranter  m.m.). Dessa dåd kunde genomföra tack vare hjälp från såväl inhemska tunisiska element som utländska makter. Målet med var att skapa anarki och få bort den västerländsk vänliga diktatorn Ben Ali . ”

” Förre president Ben Ali har vid ett par  intervjutillfällen efter revolutionen  nämnt att det var utländska grupper som  infiltrerade sig och att det var de som stod bakom revolutionen och den anarki som följde i revolutionens fotspår.  Enligt ett flertal andra ögonvittnen var det inte tunisier eller folk från regionerna som attackerade polisstationer och regeringsbyggnader i Kef , Jendouba , Kasserine , Gafsa. För dem som var med kan denna sanning inte förnekas av någon . ”

” Den information som kommer att avslöjas inom kort visar att det var al – Qaida och liknande organisationer som stod bakom bränderna av bl.a polisens lokaler och lokala fängelser där flera al-Qaida medlemmar satt fängslade.  Det visar sig även att  dessa terrordåd begicks med hjälp av vissa av Gulfstaterna . Enligt vår information , är det al- Qaida som bidrog med krypskyttar som dödade martyrerna i Tala och Kasserine … ” .

Tunisie Secrets och Lilia Ben Rejebs Kommentarer:                                                                                                                                      ”Tunisie Secret har alltid stöttat tesen att det var Qatar som spelade en avgörande roll i den tunisiska revolutionen och de våldsamheter  som Tunisien fick uppleva mellan december 2010 och januari 2011. Qatar inte bara utnyttjade sin medie kanal Al Jazeera för att föra ut väl vald information, utan de finansierade aktivt al – Qaida för att kunna genomföra den arabiska revolutionen.”

usa-och-saudiarabiens-roll-i-syrienEgypten och Syrien har även de varit offer för samma typ av konspiration där  samma metoder av omstörtande verksamhet , falsk information och destabilisering har använts.Amerikanska organisationer  är givetvis delaktiga i denna destabilisering av Tunisien, Egypten och Syrien. Utan deras implicita godkännande, skulle aldrig denna maffia av kriminella emirat vågat anfalla Tunisien . Relationerna mellan USA och al-Qaida är en gammal kärlekshistoria som började i Afghanistan där målet var att bekämpa Ryssland.

Nu när den tunisiska pressen har börjat ägna sig åt grävande journalistik och vågar skriva sanningar, förväntas det av tunisierna att de går ut på gatan för att kräva att förbindelserna med beduin emiratet avslutas.

Lilia Ben Rejeb