Xena Consulting

Nyheter från MENA

Konflikten i Syrien trappas upp när Ryssland hotar att utrusta Syrien med högteknologiska vapen.

article_poutine_obamaok

Samtidigt som ONUs första rapport tycks peka på att kemiska vapen INTE använts av den syriska regeringen utan av rebellerna så fortsätter USA att hota med att de på något sätt kommer att attackera Syrien. USA har förberett sig för attacken genom att skicka några av marinens skepp till den syriska kusten. Frågan som många ställer sig kommer Obama att vänta in rapporterna från ONU och ta dem på allvar eller är det redan förutbestämt att attacken kommer att äga rum i morgon.

Men det en allvarlig upptrappning som komplicerar Obamas beslut är påbörjad efter att Putin i mötet mellan Putin och Cameron i London stod klart att Putin skickade ett budskap till USA som löd ungefär så här:

  1. Ryssland är en suverän stat som endast förhandlar med en legitim regering av en suverän stat, Nya vapen som aldrig tidigare lämnat Ryssland kommer att levereras till den syriska armén.
  2. Patriot missiler kommer att förstöras med S 300 system (redan installerade i Syrien).
  3. Putin hotade också att leverera S400 högst avancerade luftvärnsrobotar rankade som världens mest avancerade luftvärnssystem.
  4. Putin tillade att Ryssland även kommer att förse Syrien med missil-24 FAT med en räckvidd på 60 km klassas som vapen för artilleri mest utvecklade i sitt slag, av vilka 400 st kommer att skickas. Dessa är kapabla att förstöra alla potentiella mål runt Syriens gränser.
  5. Webbplatsen för den brittiska underrättelsetjänsten sade att Putin också hotade att skicka andra hemliga rysk tillverkade vapen till Syrien som enligt honom skulle väga över maktbalansen till förmån för Syrien. Dessutom poängterade han att dessa vapen inte kommer att användas mot Israel om Israel inte deltar i konflikten i Syrien och andra angränsande länder som Libanon, Jordanien etc.
  6. se länken http://avicennesy.wordpress.com/2013/06/19/armes-avancee-russes-pour-la-syrie-les-secrets-non-reveles-de-de-vladimir-poutine-lors-de-sa-recente-visite-a-londres/

Om Obamas skulle attackera Syrien för att ställa sig på rebellernas och således terroristernas inklusive Al-Qaidas sida med detta som utgångspunkt är det ganska klart att det inte handlar om kemiska vapen utan något mycket större. Att samtidigt Ryssland hotar USA med att skicka avancerade vapen betyder att det ännu en gång handlar om en maktkamp om de naturresurser som finns i området. Att det de senaste veckorna dessutom avslöjats att Syrien har enorma oexploaterade gastillgångar gör ju saken än mer uppenbar.

Att de syriska människorna blir utsatta för kemiska vapen vem det än är som använder sig av dem har absolut inte med USAs reaktion att göra utan är endast en förevändning.

SE ÄVEN DENNA VIDEO OM ATT KRIGET I SYRIEN KAN VARA PLANERAT SEDAN 10 ÅR http://www.dailymotion.com/video/xhztg9_preuve-que-l-attaque-de-la-libye-est-prevue-depuis-10-ans_news