Xena Consulting

Nyheter från MENA

Egyptierna förstår inte varför internationellt stöd ges till det extremistiska Muslimska brödraskapet

egypten obamaDetta är en översättning från länken http://blogs.mediapart.fr/blog/chalouette/270813/les-egyptiens-sont-deroutes-par-le-soutien-international-aux-freres-musulmans den 27 augusti 2013 | av Chalouette

” Om bara det tyska folket år 1940 hade haft samma mod som det egyptiska folket att slänga ut en demokratiskt vald man ”, skulle det ha förhindrat miljontals dödsfall och Förintelsen. Men detta argument lyssnar inte  västvärlden på, de vill inte lyssna på någonting enligt Sinoue Gilbert , författare till ” Yacoubians hus ” .

En majoritet av egyptierna kan inte förstå den amerikanska positionen att ställa sig på förtryckarnas sida och lugnt bevittna omvandlingen av ett stabilt land till en misslyckad stat, under ledning av det Muslimska Brödraskapet . Denna position är helt emot USA: s egna intressen. Ingen har råd att låta Egypten bli ett nytt Somalien eller Afghanistan under talibanernas kontroll.

Egyptierna är förvirrade, de förstår inte de ansträngningar som Obama- administrationen gör för att hjälpa det Muslimska Brödraskapet till makten .

För att överhuvudtaget kunna ge mening åt den politik som Obama-administrationen för, så stöder Amr Adeeb , en framstående egyptisk politisk analytiker, tanken att USA skulle vara ute efter att hjälpa det Muslimska Brödraskapet att ta tillbaks makten för att kunna förvandla Egypten till en magnet som lockar jihadister. Målet , enligt Adeeb, skulle vara att transformera Egypten till ett Syrien eller Afghanistan för att på så vis kunna misskreditera islam som en livskraftig politisk rörelse.

I västerländska ögon kan det verka som en märklig konspirationsteori, men för egyptierna hjälper det att förklara varför den amerikanska regeringen stöder en organisation som öppet har:

  1. förklarat jihad mot västvärlden
  2. som medverkar i hotet om ett krig mot Israel och Etiopien
  3. som under ett par dagar har demolerat mer än 80 historiska kyrkor, serfaligt Obama administrationen den egyptiska armén som hotar demokratin då de avsatte det Muslimska Brödraskapet.

obama clinton

Verkligheten ser är annorlunda ut!

Det är ” Ikhwan ” ( arabiska namnet för Muslimska Brödraskapet ) som använder sig av mycket odemokratiska metoder och som förde dem till makten vid valet i juni 2012:

  1. Morsi ljugit om sin professionella erfarenhet på NASA .
  2. Hans löfte om att spendera 200 miljarder dollar till en pånyttfödelse av Egypten var tomma löften. När han väl kommit till makten, förklarade han att det bara var ” en idé och inget löfte”.
  3. Han köpte röster av de fattiga genom att ge dem olja, socker, mediciner etc.
  4. På valdagen, hindrade det Muslimska Brödraskapet, med hjälp av ligister och hot om repressalier, tusentals kristna att rösta.
  5. Många väljare klagade dessutom på att de endast fick valsedlar som redan markerade med Morsis namn .

Är Morsi verkligen demokratiskt vald med detta som bakgrund ?

Trots detta var egyptierna villiga att ignorera alla dessa oegentligheter i hopp om att Morsi skulle kunna bringa ordning och stabilitet i landet. De hoppades att han skulle uppfylla sina löften om att bygga ett modernt Egypten, skapa arbetstillfällen, bygga en koalitionsregering och en ny konstitution . De trodde på hans löften om att spendera 200 miljarder $ för att reparera infrastrukturen som var en del av den islamiska projektet                          ” Renaissance ”.

mb is a terrorism group

Istället för att infria sina löften arbetade Morsi systematiskt för att förstöra institutionerna i ett land som är över 7000 år gammalt. Han uppmanade sina vänner att hålla offentliga tal mot Etiopien i den egyptiska nationella tv  i syfte att destabilisera situationen i kampen om rätten till Nilens vatten. Dessutom hotade det Muslimska Brödraskapet att förklara krig mot Etiopien om de fortsatte byggandet av den stora dammen på Blå Nilen.

Morsi sade också mycket tydligt och direkt att han försökte återskapa ett islamiskt kalifat. Han förlät och släppte radikala islamister, inklusive de som mördade Sadat. Vilka han dessutom gav tillstånd att skapa ett islamiskt parti vilket är i strid med konstitutionen.

När Morsi höll offentliga tal, satt alltid radikala islamister i den främre raden, med avsikten att visa att det var dessa som var hans politiska bas. För att ytterligare stödja denna radikala bas befriade Morsi Gama’a al – Islamiyya medlemmar, vilka är en grupp grundad av den blinda Sheikhen Omar Abdel Rahman och som deltog i den första attacken mot World Trade Center.

wtc

Dessa grupper som klassificeras som terrorister av USA, var ansvarig för massakern på 60 turister i Luxor 1997 . Detta hindrade inte Morsi att utse en av sina ledamöter till guvernör i Luxor och ignorera invändningarna från invånarna som är beroende av turism. Utan skrupler fortsatte han att utse en annan medlem av denna terroristorganisation till kultur minister. Dessa beslut blev ett hårt slag mot turistnäringen i Egypten .

Om folk inte längre har lust att komma till Egypten, hur ska de då vilja investera ?

Det Muslimska Brödraskapets mål var att få bort västerländska turister i Egypten (trots att de utgör en viktig källa till utländsk valuta) och ersätta dem med turister från den muslimska världen och med ”rena” muslimer i väst. Det verkar som om detta beslut togs av Morsi efter ett förslag av den ultra konservative medlemmen av det Islamiska Brödraskapet Sheikh Hazem Salah Abu Ismail.

Livet för egypterna under Morsis styre blev hårdare och hårdare. För många egyptier blev bristen på mat, vatten, el, medicin vardag. Som svar på folkets klagomål, dök Morsi upp på TV och  bad folk om tid och tålamod i 10 eller 15 år …!

Efterhand började en del göra uppror och en oppositionsrörelse kallad  ” Tamarud ” (uppror ) mobiliserade 30 miljoner människor. De ockuperade gatorna i Egypten och krävde att Morsi och dess radikala islamistiska regeringen. Deras mål var att ta bort kontrollen över landet ur händerna på denna galna fanatiska grupp som höll på att föra Egyptens folk mot hungersnöd och medeltid .

För att undvika inbördeskrig, avsatte den egyptiska armén Morsi och utsåg en interimsregering med hjälp av universitetet i Al – Azhar (den mest respekterade auktoritet i Sunni Islam Islamiska), El Nour partiet (en ultra – konservativ grupp) , den koptiska kyrkan samt ett antal sekulära partier.

Som väntat, kontrade Muslimska brödraskapet med hot och våld, särskilt inriktade de sig på de svagaste i landet d.v.s koptiska kristna som det ” internationella samfundet ”  ignorerar och föraktar.

Medlemmar av brödraskapet dödade en liten koptisk kristen flicka mitt på gatan när hon lämnade kyrkan för att återvända till sitt hem. De halshögg en kristen köpman och sköt ner en präst i Sinai . De tvingade tre nunnor att visa upp sig nakna på gatorna som en form av krigs trofé. De brände kristna företag, kyrkor, inklusive kyrkor från gamla Egypten. Deras mål var att terrorisera kristna och radera alla tecken på kristen historia i Egypten. Det är en besatthet att förstöra alla spår av icke – muslimsk historia. Ni ska få se att de kommer att göra samma sak även i Europa, Frankrike om de får fortsätta.

Att förstöra folkets hopp om en bättre framtid för landet var inte tillräckligt för Morsi.

Islamisterna mördade även officerare, soldater och poliser. Muhammad Beltagy, en politiker som tillhör det Muslimska Brödraskapet, sade i en tv- intervju att våldet upphör endast när Morsi återigen blir Egyptens president.

Många egyptier vill förstå varför västvärlden och USA insisterar med att stödja Morsi i demokratins namn. Det var samma sorts demokrati som genom ett demokratiskt val förde Hitler till makten i Tyskland och Hamas i Gaza. Valet är bara en liten del av den demokratiska processen.

Om Hamas är på den svarta listan över terroristorganisationer i väst , varför är det då inte fallet med det Muslimska Brödraskapet undrar egyptierna?

I Mellanöstern kan bara en stark ekonomi, armén och polisen garantera stabilitet. Egypten var det första arab land som valde den fredliga vägen med Israel. Egypten är navet i den arabisk – muslimska världen. USA har ett intresse av ett stabilt Egypten som är modernt och välmående. Egypten kan bli ett nytt Somalia eller Afghanistan som styras av sina egna talibaner.

Varför vill inte västvärlden och USA förstå detta? Varför visar de sitt stöd för Muslimska Brödraskapet? Varför vill västvärlden och USA blanda sig en suverän stats inre angelägenheter och gå emot folkets vilja? Ett folk som har förstått sitt misstag i det demokratiska valet och som nu tagit sitt öde i egna händer för att korrigera misstaget.

obama-finance-terrorists