Xena Consulting

Nyheter från MENA

Femen aktivisterna fick fängelsestraff av den tunisiska domstolen

femen-tu_0

De tre europeiska tjejerna i gruppen FEMEN dömdes till fyra månaders fängelse under onsdagens rättegång  i Tunis, enligt deras advokat. De anklagas för brott mot anständighet och blygsamhet, berättade en av deras advokater Souhaib Bahri. Efter domen varnade ledarna för FEMEN dvs de två fransyskorna  och tyskan,  för att deras organisation skulle vidta ytterligare åtgärder i Tunisien.
”Det här är ett politiskt beslut som bekräftar den diktatoriska karaktären på den nuvarande regeringen i Tunisien. Den islamistiska regeringen anser det vara lättare att sätta flickorna i fängelse än att erkänna kvinnors rätt att fritt förfoga över sina kroppar”, sade Souhaib på telefon från Paris. ”Vi är mycket arg över  den hårda domen och vi förbereder oss redan för fler insatser som kommer att öka. Vi kommer inte att sluta.
Den franska advokaten Patrick Klugman uttryckte sin bestörtning och fördömde domen som en allvarlig kränkning av yttrandefriheten, inte bara för flickorna, men för yttrandefriheten i allmänhet.