Xena Consulting

Nyheter från MENA

En katt är en katt och en kriminell en kriminell…….

En översatt artikel skriven av Professor Ali Gannoun vid det franska universitetet Montpellier II.

ali gannounVi måste nu börja kalla saker och ting för deras rätta namn en katt är en katt och en kriminell en kriminell !   Antalet döda ökar i Mount Chaambi, förnedring och  förödmjukelse sprider sig över hela landet. Det är Rached Ghannouchi (Ennadhas ledare) som öppnade dörrarna till salafisterna och han är ansvarig för att de nu styckar landet.

Han har lindat in dem i en vagga, skyddat och försvarat dem i nu två år. I presskonferenser, möten och andra sammanhang har han med stor beslutsamhet hittat ursäkter, bortförklaringar och förklaringar för extremisternas allt farligare utsvävningar i landet. Han har kallat dem för sina barn som för in en annan och ”ny kultur” till Tunisien.

På denna punkt har han inte misstagit sig den ”nya kulturen” är här! Den nya kulturen handlar om mord till vardags, om kaos överallt, om förintelse av den statliga strukturen, om ödeläggelse och terrorism. Rached Ghannouchi är Tunisiens och tunisiernas mördare. Han bär det fulla ansvaret för landets destruktion. Salafister är hans medbrottslingar och så är även medlemmar i LPR. De agerar och reagerar under hans befäl.

art_gannoun_ghannouchi_0

Han bör ställas till ansvar för skapandet av landets historia och inför en domstol! Låt ingen säga ”Azlem annitham assabe9″ för att rättfärdiga det orättfärdiga! Vi går som katten kring het gröt….vi måste börja stå för sanningen eftersom den måste sägas.  Ghannouchi är ansvarig och skyldig till dagens situation i Tunisien! Sedan 1956 har landet aldrig någonsin känt av en så hatisk atmosfär och ett så dystert klimat. Även under Ben Alis dagar, har vi inte varit med om något liknande.

Rached Ghannouchi försöker krampaktigt hålla sig kvar vid makten med hjälp av att sprida rädsla och osäkerhet. Ett känt grepp som används av fascister och är en totalitär metoder för att stanna kvar i en maktposition! Vi borde säga stopp!

De som dör i dag som dog i går och som kommer att dö i framtiden är konsekvenserna av en egoistisk avlopps politik som inte har några gränser.

Ghannouchi bär det fulla ansvaret för Tunisiens katastrof situation och måste anklagas för brottet nu direkt. Bevisen finns att hämta i alla hans handlingar och gester. Så vi behöver ingen spekulation…….den fruktansvärda, motbjudande och kriminella mördaren bor i Montplaisir!