Xena Consulting

Nyheter från MENA

Islamisternas strategi ?

04inter

Måste bara uttala mig om debatten i svensk media vad gäller socialdemokraternas ”fadäs” som grundas i okunnighet och vikten av att förstå skillnaden mellan en muslim och en islamist.

För min del vill jag bara säga ”ÄNTLIGEN”  har debatten kommit igång och då särskilt i Newsmill. Många muslimer i Sverige står upp och skriver om sitt avståndstagande från islamism. Samtidigt förkastar de islamisternas försök att tysta debatten då  de medvetet blandar ihop begreppen och kallar islamistkritiker för islamofober och rasister.

Jag hoppas att debatten fortsätter för mina muslimska vänner i Tunisien, Libyen, Syrien och Egypten lider av den islamistiska strategin som de nya islamistregeringarna nu utövar.

Att tillåta korruption samt skapa rädsla och fattigdom är en välkänd islamistisk strategi som idag det Muslimska Brödrarskapet i Egypten och Ennadha i Tunisien använder sig av för att garantera makt.

Tunisiska kvinnor som före revolutionen gick ut på kvällarna utan rädsla, tog bilen till en väninna eller en teaterföreställning utanför stan stannar idag hemma, de som hade tajta jeans eller korta kjolar har idag en mer anpassad klädsel och de som ansåg att polisen skyddade dem är idag rädda för dem.

Ja, alla de tunisier som röstade för Ennadha och deras tal om ett islamistiskt demokratiskt land, ångrar sig långt mer än det är möjligt att beskriva med ord.

Väldigt få tunisier insåg fullt ut vad islamism stod för innan revolutionen.

För att de islamistiska regeringarna skall kunna lyckas med sin strategi behöver man män som kan terrorisera befolkningen. Ennadha i Tunisien har löst problemet genom att  samarbeta med de välkända terrorister som under Ben Alis tid satt fängslade och som i.o.m revolutionen blev frisläppta. Samtidigt tillåter man eller snarare samarbetar man med kända grupper som Al Quaida. Glöm inte attackerna på USA’s ambassader både i Libyen och Tunisien. I Tunisien banade Ennadha t.o.m vägen för attacken. Glöm inte heller den tunisiska byn Sejène som en grupp salafister tog som gisslan och påtvingade invånarna sina regler, eller Manouba universitetet som kidnappades av dessa grupper under ett par månader för att rektorn och lärarna vägrade låta burka klädda och oidentifierbara kvinnor tenta, eller de hotell och restauranger som bränts ner för att de säljer alkohol eller konstnärerna i La Marsa som trakasserades då de ställde ut sin konst, eller de journalister som idag sitter fängslade för sina åsikter eller oppositionsledaren som för någon månad sedan mördades.  JA,  listan kan göras lång på vilka strategier medlemmarna i Ennadha och andra islamistiska regeringar är villiga att använda för att på sikt få total makt. Idag kan jag inte längre skriva att Tunisien är på väg mot en religiös diktatur utan jag måste istället skriva att om inget oväntat inträffar är Tunisien idag en religiös diktatur.

Så både jag och alla mina tunisiska, libyska, syriska och egyptiska vänner som idag lider av islamism är tacksamma för att debatten i Sverige kommit igång. Låt inte lågan släckas!

« Previous post