Xena Consulting

Nyheter från MENA

Al Quaidas närvaro i Tunisien bekräftas

aqmi-tunisie (1)

Enligt säkra källor besitter det tunisiska inrikesministeriet information som visar att al-Qaida  planerar för en annonsering av sin närvaro i Tunisien genom att utlösa specifika terroristaktioner.

Samma källa, som begärt anonymitet, sade att AQIM ( Al Quaida i Islamistiska Maghreb) installerar sig på Tunisiens territorium och utökar sin närvaro till andra Maghreb länder, däribland Algeriet, med målet att genomföra terroristaktioner.

Man bör komma ihåg att stabschefen för Africom, Carter. F. Ham starkt varnadeTunisien för att AQIM planerar sin installation i södra Tunisien. Han påtalade för den tunisiska islamistiska regeringen att detta måste tas på största allvar och ses som ett verkligt hot.  AQIM förbereder en etablering av terroristceller i Tunisien. Carter. F. Ham manade tunisiska myndigheterna att på allvar förbereda sig för detta hot. Vilket de inte gjort samtidigt som man anar att under en period har Al Qaida relaterade grupper i stället uppmuntrats av den tunisiska regeringen. Anledningen har varit att ”sätta skräck” i befolkningen och på så vis påskynda folkets underdånighet vis a vis regeringen.

Denna attityd kan nu slå tillbaks mot regeringen själva.