Xena Consulting

Nyheter från MENA

Tusentals tunisier har skrivit under en protest mot priset från Chattam House till Rached Ghannouchi.

Chatham House, det kungliga institutet för internationella frågor*, har för år 2012 utnämnt Rached Gahnnouchi den islamistiska regeringen Ennadhas andliga ledare (till vänster på bilden) och Dr Moncef Marzouki nuvarande tunisisk president (till höger på bilden) till årets prisvinnare.  De bägge männen hämtade sitt pris häromdagen i UK, priset lämnades av hertigen av York.

Samtidigt har tusentals tunisier skrivit under en protest mot utnämningen av priset till Ennadhas ledare Rached Ghannouchi som man anser spela ett politisk dubbelspel. Hans verkliga politiska agenda enligt tunisierna är så långt ifrån demokrati man komma och handlar endast om att islamisera Tunisien och ta all politisk makt.

* Chatham House,är en av världens ledande leverantör av oberoende analyser, saklig debatt och inflytelserika idéer om hur man bygger en välmående och säker värld för alla. Institutet:

• Engagerar regeringar, den privata sektorn, det civila samhället och dess medlemmar i öppna debatter och konfidentiella diskussioner om viktiga händelser i internationella frågor,

• Ger självständiga och djupa analyser av kritiska globala, regionala och landspecifika utmaningar och möjligheter

• Erbjuder nya idéer till beslutsfattare